Snel van start

Wij hebben deze trainingskoffer met zorg voorbereid zodat je direct aan de slag kunt. Toch is een dubbelcheck fijn... is de koffer compleet? In de gele koffer zit een Virtual Reality-bril, een USB-C oplader met kabel, reinigingsset en hygiënische VR-maskers. De startkaart met QR-code verwijst naar deze pagina.

1. Bril afstellen

Controleer de bril: Haal de bril uit de koffer en controleer of hij past. Houdt de bril voor je ogen en trek de hoofdband achter je hoofd. Je kunt de grootte iets bijstellen als de bril van je hoofd afzakt. Past ‘ie? Zet hem weer af en vervolg de stappen.

Reinig de glazen als ze vettig zijn: spray de vloeistof op de microvezeldoek (niet op de brillenglazen) en maak de glazen voorzichtig schoon.

2. Zoek een plek

De beste VR-ervaring heb je wanneer je voldoende ruimte hebt om om je heen te kunnen kijken. Kies bijvoorkeur een bureaustoel of kruk met de mogelijkheid om te draaien en plaats deze minimaal 1,5 meter van tafels en ander meubilair.

3. Durf te zien

Klaar voor? Zet de bril aan door de AAN/UIT-knop twee seconden ingedrukt te houden. In beeld verschijnt ‘Achter de VR-deur’ en enkele seconden later start de training. Je hoeft nu alleen nog de hoorbare instructies te volgen. Hoor je niets? Linksonder op de bril vind je de volumeknoppen. 

 

Knoppen en aansluitingen

AAN/UIT
Om de VR-bril aan te zetten houdt je de aan/uit-knop twee seconden ingedrukt. Om hem af te sluiten ook twee seconden. Herstarten doe je op dezelfde manier -> bril uitzetten en weer aan.

BATTERIJ OPLADEN
De batterij van de VR-bril gaat zo'n twee uur mee. De USB-C oplader sluit je aan om hem op te laden. Je kunt hem na 70-90 minuten weer van de lader halen.

KOPTELEFOON
Elke standaard bedrade koptelefoon of oordopjes kan worden aangesloten in de 3,5mm mini-jack-poort. Wanneer er géén koptelefoon is aangesloten komt het geluid automatisch uit de ingebouwde luidsprekers.

VOLUME OMHOOG/OMLAAG
Maak je gebruik van de ingebouwde luidsprekers of heb je een koptelefoon aangesloten? Gebruik de volume omhoog/omlaag-knoppen om het geluid harder of zachter te maken.

Besturing

Selecteren

In de bril maak je keuzes door te blijven kijken. Aanklikbare elementen bedien je door drie seconden te blijven kijken. De kleine lichtgrijze cirkel loopt vol binnen die seconden, daarna ga je automatisch door.

Pauze & terug

Ging het te snel of wil je een stap terug? Zoek naar de drie puntjes, door iets naar beneden te kijken met de bril. Er verschijnt dan een klein menu met een pijl (terug) en een pauzeknop (twee streepjes). Blijf drie seconden kijken om een van beiden te selecteren.

Het afspelen vervolgen? Blijf drie seconden naar de afspeelknop (driehoek) kijken.

Opnieuw beginnen

Klaar met de module of training (of reageert de bril niet als verwacht?). Je kunt de training afsluiten door de bril uit te zetten. Houdt de AAN/UIT-knop twee seconden ingedrukt.

Direct naar module 2: Bespreekbaar maken

In de allereerste scène zit een sluiproute verstopt naar module 2. Kijk na het aanzetten helemaal naar beneden en blijf twee seconden kijken naar ‘direct door naar module 2’.

Contact

Bergsingel 85
7411 CN Deventer
085-0180188