Virtual Reality Training

Als professional in de zorg krijg je te maken met oudere patiënten en cliënten. Ouderenmishandeling komt vaker voor dan dat we zien. Door het verlies van gezondheid word je als oudere steeds afhankelijker van je omgeving. Als professional werkzaam met ouderen kun je alert zijn op risicofactoren die kunnen leiden tot onveilige situaties achter de voordeur.

Als zorgprofessional kun je daarom een groot verschil maken door niet weg te kijken.

Wat zie je? Wat ga je doen?

De VR-training neemt je mee in een ‘echte situatie’ waarin je als professional steeds voor de keuze wordt gesteld: wat zie je? Wat ga je doen? Je voelt bijvoorbeeld dat het niet pluis is wat er tussen familieleden in de spreekkamer gebeurt, maar je besluit verder geen vragen te stellen.

Door de VR-bril zie je direct wat de gevolgen zijn van jouw keuze. Maar, in tegenstelling tot in het echt, kun je daarna de situatie ook overdoen en een andere keuze maken. Je krijgt daardoor echt inzicht in wat jij als zorgprofessional kunt betekenen voor een patiënt die mogelijk te maken heeft met geweld achter de voordeur.

Kosten

De training is nog in ontwikkeling. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. 

Planning

Oktober 2021
Isala
De pilotfase. Binnen Isala zal de VR-training worden opgenomen in het scholingsaanbod via de Isala Academie waardoor artsen, verpleegkundigen en andere ziekenhuismedewerkers de training in de komende maanden kunnen volgen.
Oktober 2021
Eind vierde kwartaal 2021
Train-de-trainer
Onze bevindingen van de pilotfase zijn verwerkt en volgens het beproefde train-de-trainer worden de eerste trainers opgeleid om met de koffer op pad te kunnen door de regio.
Eind vierde kwartaal 2021
Eind vierde kwartaal 2021
Regio IJsselland
Zorgprofessionals in regio IJsselland krijgen als eerste de mogelijkheid om aan de slag te gaan met de VR-training ouderenmishandeling.
Eind vierde kwartaal 2021
Eerste kwartaal 2022
Rest van Nederland
Iedere zorgprofessional kan zich laten trainen om signalen van ouderenmishandeling te herkennen en vervolgens te handelen.
Eerste kwartaal 2022

Ervaringen zorgprofessionals

Trailer

Virtual Reality training ouderenmishandeling

Contact

DMZP
Bergsingel 85
7411 CN Deventer
085-0180188

Pers? pers@achterdevrdeur.com